Иванова е била собственик на електронен магазин, който незаконно е продавал цигари, съобщи в. "Труд". От юли 2012 г. рекламата и продажбата на цигари онлайн е забранена чрез Закона за тютюна и тютюневите изделия. Иванова притежава фирмата "Имидж код груп", която е собственик на онлайн магазина babbetshop.com. 
В продуктовата листа на сайта има 30 вида цигари, които могат да се поръчат.  В общите условия на сайта се уточнява, че става въпрос за онлайн търговия на тютюневи изделия, както и че те са обновени на 1 ноември 2012 г. - четири месеца след влизането на забраната.
Преди седмица тя е прехвърлила управлението на фирмата.

Днес Иванова обясни, че преди две години, след като е престанала да се занимава с енергетика, е решила да разработи сайт за продажба на хранителни стоки във виртуалното пространство. Явно обаче не сме спазили всички закони, призна тя, като уточни, че не е знаела, докато не е видяла публикациите, че е незаконна продажбата на цигари. След като разбрала, от снощи е спряна тази услуга.

„Това е грешка на моите юристи, които са се занимавали с това. Грешка имам и аз обаче и ще си поема санкциите”, заяви Иванова.
На въпрос дали е готова да подаде оставка като председател на държавния регулатор заради този скандал, тя отогвори: „Ако трябва да се стигне дотам, включително и оставка съм готова да подам”.
"Аз се извинявам на премиера Борисов за това, което се случи", подчерта Юлиана Иванова.  
Тя уточни, че вече не е управител на фирмата, като нейното място е заел синът й.

По-късно министърът на икономиката Делян Добрев коментира, че ще бъде спазен законът и ако има нарушение от страна на Юлиана Иванова за незаконна продажба на цигари, най-вероятно ще има санкции.
„Проверих и ми казаха, че наистина е имало предлагане на тези стоки в интернет сайта, което след средата на миналата година е недопустимо по закон. Грешка на юристите, които работят в компанията е, но отговорност носи собственикът, изпълнителният директор на компанията”, добави той.

Добрев обаче уточни, че проверил в Закона за тютюна и тютюневите изделия, но там нямало посочени санкции за нарушението.
„Лично проверих в закона. По-добре да питате народните представители, защото аз, конкретно за този член, не видях санкции, което явно е пропуск на законодателя, но може и да не съм прав”, каза министърът и допусна, че е възможно глоби да се предвидени в друг закон.

Добрев подчерта, че Юлиана Иванова не е собственик на фирмата към момента на избирането й за член на ДКЕВР и по тази причина тя няма конфликт със заемането на тази длъжност, цитира го БТА. Попитан дали това я освобождава от отговорност, че е продавала незаконно цигари, министърът предположи, че глобата ще бъде наложена на фирмата - че е допуснато такова нарушение в миналото, включително по времето, когато тя е била директор.

Министърът беше категоричен, че не смята да освобождава Иванова от длъжност, защото тя не е знаела, че продажбата е незаконна.